Marjaniemen siirtolapuutarha

Idyllistä kaupunkiviljelyä Itä-Helsingissä

Etusivu

Marjaniemen siirtolapuutarhassa 320 mökkikuntaa nauttii kesästä. Aika kuluu hoitaen puutarhaa, puuhastelemalla omalla mökillä sekä osallistumalla moniin yhteisiin rientoihin ja talkoisiin.

Muista sulkea portit

Alueemme on kiinni. Portteja ei saa pitää auki. Jos portti jää edes pariksi minuutiksi auki, pahaa-aavistamaton ohikulkija voi luulla pääsevänsä oikaisemaan alueen kautta ja hetken päästä on lukittuna sisään alueelle. Suljetaan portit perässämme, ei aiheuteta turhaa harmia kenellekään.

Kansallinen kaupunkipuisto -verkkokeskustelu

Helsinki selvittää kansallisen kaupunkipuiston perustamista. Monien muiden alueiden lisäksi siirtolapuutarhamme on kuin oppikirjamainen osa kaupunkipuistoa: viherkäytävä merelle, sinisormi (Mustapuro), jonne taimenkin nousee, runsas linnusto, mehiläiset, lähialueyhteistyö… Katso ohessa kaupungin tiedote.   MILLAINEN MERKITYS KANSALLISEN KAUPUNKIPUISTON PERUSTAMISELLA OLISI HELSINGILLE? Arvoisat helsinkiläiset yhdistys- ja järjestötoimijat, meille olisi tärkeää kuulla näkemyksiänne siitä, millainen merkitys kansallisen kaupunkipuiston perustamisella olisi […]

Taimen kutee Mustapurossa – tutustumiskävely ke 24.10. klo 18

Tulossa on tutustumiskävely Mustapurolle keskiviikkona 24.10. klo 18.00 alkaen. Lähtö Marjaniemen siirtolapuutarhan sillalta Tulisuontien varrelta, josta retki ulottuu ulkoiluteitä pitkin Itäväylän yli Myllypuron tennis- ja jäähallien takamaille ja takaisin Tulisuontielle. Kävelyretken kesto on 1,5-2 tuntia. Kävelyretkellä tutustutaan Mustapurolla tehtyihin purokunnostuksiin ja ja sen vaikutuksiin erityisesti kala- ja eläinlajeille. Purolla on viime päivinä käynnistynyt taimenen kutu. […]

Kaupungin rakentamisohje päivitetty

Helsinki on päivittänyt Siirtolapuutarhoissa rakentaminen -ohjeen. Tämä on perusohje, jota eri siirtolapuutarhat päivittävät omilla ohjeillaan. Uusittu ohje on näkyvissä nettisivuilla kohdassa Ohjeet…Rakentaminen.

Tiedotteet