Alennukset

Mökkikortilla saa alennusta seuraavista liikkeistä:

  • Aada-Sisustus, Sahaajankatu 46. Alennus 5 -10 %
  • Muhevainen Oy, Kontula. Alennus 10 % (ei kesäkukista)
  • Pesumesta Oy, Asiakkaankatu 5. Alennus 15 %
  • Parturi-Kampaamo Salon Dea, Kauppakartanonkatu 10. Alennus 10 % parturi-, kampaamo ja kosmetologin palveluista.
  • Stark: rakennuspalvelusta voi hankkia asiakaskortin, jolla saa tuoteryhmäkohtaisesti alennuksia.
  • Onninen Express, Kauppakartanonkatu 4. Saat tukkukaupasta alennuksen mainitsemalla, että olet Marjaniemen siirtolapuutarhasta. Vain käteismaksu.
  • Lanternan K-rauta: alennus yleensä 10% mökkikortilla

Lue lisää

Autot ja pysäköinti

Autolla ajo

Autolla ja muilla moottoriajoneuvoilla saa ajaa siirtolapuutarha-alueella vain huolto-, sairas- ja invalidiajoa. Tarpeeton autolla ajo on kielletty. Taksin saa tilata oman palstan eteen ainoastaan, jos kyseessä on sairas- tai invalidiajo.

Auton saa ajaa palstan eteen, kun kuljetetaan erittäin painavaa tavaraa, jota olisi kohtuutonta kuljettaa kuljetuskärryllä tai polkupyörällä. Silloinkin auto on siirrettävä takaisin paikoitusalueelle heti purkamisen tai lastaamisen jälkeen.
Kauppakassit voi kuljettaa porteilla olevilla kärryillä. Toivottavaa olisi, että pakolliset autolla ajot hoidettaisiin aikaisin keväällä tai myöhään syksyllä, kun alueella ei asuta.
Lue lisää

Huoltoväylät

Väliojat palstojen välillä toimivat huoltoväylinä, joten ne täytyy pitää avoimina. Rajaosuus on 60 cm leveä eli 30 cm rajan molemmin puolin. Jokaisen asukkaan kuuluu hoitaa puolet väliojasta, joten sopikaa tästä omien rajanaapurienne kanssa.
Puiden ja pensaiden oksat tulee leikata niin, etteivät ne haittaa kulkua.

Kanat

Helsingin kaupunki maaperän omistajana sallii kesäkanojen pitämisen myös siirtolapuutarhojen palstoilla.

Kana on melko hiljainen ja rauhallinen lemmikkieläin. Se on parvilintu ja kaipaa lajikumppaniensa seuraa. Tästä syystä kanoja tulee olla vähintään kolme.

Kanat eivät vaadi suuria tiloja – suositus kolmen kanan häkille on kaksi neliömetriä. Häkki tulee rakentaa tarpeeksi tiheäsilmäisestä verkosta ja häkin sisällä pitää olla muninta- ja pesintäkoppi, jossa on eritasolla olevia orsia. Häkin pohjan tulee olla soraa tai hiekkaa.
Lue lisää

Kastelu

Kastelu on viisainta suorittaa vasta myöhään illalla, jolloin haihtuminen on vähäisintä. Sadettimen käyttö auringonpaisteessa on täyttä veden hukkaa, sillä aurinkoisella säällä vedestä haihtuu ilmaan peräti 80 %.

Kastele mieluummin kerran viikossa runsaasti kuin joka päivä pinnallisesti. Muistathan myös, että sadevesi on parasta kasteluvettä, joten sitä kannattaa kerätä talteen.

Kesävesi

Marjikseen tulee jokaiselle palstalle kesävesi. Vedet kytketään keväällä yölämpötilojen salliessa. Vedet suljetaan viimeistään lokakuun alkupuolella, elleivät yöpakkaset pakota tekemään sitä aikaisemmin. Verkosto puhallutetaan tyhjäksi sulkemisen jälkeen.

Yhdistys vastaa vesijohtoverkostosta palstakohtaiseen päähanaan asti. Siitä eteenpäin jokainen mökkiläinen on itse vastuussa omalla palstallaan vesijärjestelmän huoltamisesta.

Kuljetuskärryt

Yhdistyksellä on kahdet ”maitokärryt” pääportilla ja yhdet Siltaportilla sekä Metsäportilla. Kärryt ovat käytettävissä raskaiden tavaroiden kärräämiseen autolta mökille. Yleisavain käy lukkoon.

Palautathan kärryt heti käytön jälkeen takaisin samaan paikkaan ja lukitset huolellisesti. Kärryä ei saa viedä omalle tontille.

Laajakaista

Kerhotalo Marjalassa ei enää ole laajakaistaa yleisessä käytössä. Paikalle ei enää tule kaapelia ja mobiilidatan tarjonta on parantunut huomattavasti.

Kerhotalon vuokraajat saavat tarvittaessa laajakaistan käyttöönsä vuokrauksen yhteydessä.

Lemmikkieläimet

Muistathan, että koirat ja kissat eivät saa juosta vapaana puutarha-alueella. Huolehdi esim. aidan avulla, ettei eläimet karkaa naapurin puolelle.

Koirat on oltava kytkettyinä niitä ulkoilutettaessa ja koirien jätökset on aina kerättävä pois.

Mehiläispesät

Pääportin läheisyydessä teräsvajan takana on mehiläispesiä, joita hoitaa mehiläistarhaaja Eero Hänninen. Jos mehiläiset aiheuttavat ongelmia, esim. karkaavat pesästä, soita heti tarhaajalle.

Hyvää Marjiksesta kerättyä hunajaa on yleensä syksyisin myynnissä eri tapahtumissa Kerhtolalo Marjalassa.

Mehiläistarhaaja Eero Hänninen
045 1322 331