Hallitus

Lue lisää

Julkaisut

#Marjis70 – Urbaania kesänviettoa Marjaniemen siirtolapuutarhassa 1946-2016

kirja

Kaikki mitä ikinä olet halunnut tietää Marjiksesta, löytyy nyt tästä kirjasta! Marjiksen 70-vuotisjuhlakirja kertoo siirtolapuutarhan värikkäästä menneisyydestä ja aktiivisesta nykypäivästä. Historiaa, rakentamista, taistelua, juhlia, talkoita, kerhoja, tarinoita, puutarhanhoitoa, lempipaikkoja…

Upea juhlakirja annetaan Marjiksen jokaiseen mökkiin.

Juhlakirja on myös oivallinen lahja! Lisäkirjoja voi ostaa hintaan 25 €. Kesäkauden ulkopuolella kirjaa voi tilata sähköpostitse osoitteesta marjaniemen.ryhmapuutarha@gmail.com. Kirjaan lisätään lähetyskulut 7 €.

 

YMPÄRISTÖOPAS

Kylvä, kitke, nauti sadosta PDF

Ympäristötoimikunnan opas sisältää meille kaikille marjislaisille tärkeitä vinkkejä, ohjeita ja hyväksi todettuja toimintapoja. Sisältää mm. tietoa kasvillisuudesta, kasvinsuojelusta, rakentamisesta, vesien käsittelystä ja monesta muusta tarpeellisesta. Kannattaa lukea!

Kerhot

Marjiksessa toimii useita erilaisia harrastuskerhoja ja -piirejä. Seuraa aina MarjisINFO –tiedotuslehteä sekä ilmoitustauluja ajankohtaisimmista tapahtumista.
Lue lisää

MarjisINFO

Keväisin ilmestyvässä MarjisINFOssa on kaikille mökkiläisille tärkeää tietoa tulevan kesän tapahtumista. Syksyn numerossa luodaan katsaus kuluneeseen kesään ja valmistaudutaan syksyyn. Tiedotuslehdet jaetaan postilaatikoihin ennen kevätinfoa ja syyskokousta.

Lue lisää

Meidän Marjis

Marjaniemen siirtolapuutarha ry (tuttavallisesti Marjis) sijaitsee Itä-Helsingissä lyhyen kävelymatkan päässä Itäkeskuksesta.

Puutarha on perustettu vuonna 1946. Alueella on 320 mökkiä ja keskimääräinen palstakoko on n. 400 m². Koko ryhmäpuutarhan pinta-ala on 18 ha. Alue on vuokrattu Helsingin kaupungilta ja nykyinen vuokra-aika jatkuu vuoteen 2026. Yhdistyksen asioista päätetään vuosikokouksessa ja syyskokouksessa.

Marjiksen kesä on täynnä tapahtumia: juhlia, kerhoja, luentoja, myyjäisiä… Osallistuminen on vilkasta ja Marjiksen yhteishenki kukoistaa. Alueen yhteiset toiminnot hoidetaan vapaa­ehtois­voimin ja mökkiläisten talkootöillä.

Pöytäkirjat

Vuosi- ja syyskokousten pöytäkirjat

Talkoot

Talkoovastaavat

Sirkka-Liisa Lindberg

Puolukkatie 165
050 579 7500

 

Käy varaamassa oma talkootyösi huoltorakennuksen pesutuvan talkookansiosta.

Talkoovelvoite on yhteensä 6 tuntia/ mökki. Yleisillä kevät- tai syystalkoilla voi kuitata 2 tuntia talkoovelvoitteesta. Kaikilla yhdistyksen jäsenillä on voimassaoleva talkoovakuutus tapaturmien varalle.

Vuosikokouksen 2017 päätöksellä talkoovelvoitteen 75 vuoden ikäraja on poistettu, jotta saamme tarpeeksi talkoolaisia. Talkootöitä voi nyt kerätä myös esimerkiksi Avoimista puutarhoista.

Talkoovelvoitteen voi myös korvata 100 euron hoitomaksulla. Se maksetaan Marjalan kahvilaan.

Mitä talkoita haluaisit tehdä?

Talkootehtäviä on runsaasti erilaisia. On porttien sulkemista, ruohonleikkuuta, saunan siivoamista ja kassalla olemista, postin jakamista, erilaisten tapahtumien järjestämistä, lasten ohjaamista ym. Jos sinulla on joku erikoistaito tai haluat tehdä juuri tiettyjä asioita yhteiseksi hyväksi, niin kerro siitä talkoovastaavalle. Kaikkien kyvyillä on käyttöä ja kaikki apu on yhtä arvokasta – ja talkoissa tapaa aina myös uusia mökkiläisiä!

 

Toimikunnat

Rakennustoimikunta

Rakennustoimikunnan vetäjä
Leo Pusa

Omenatie 112
040 832 4218
leo.a.pusa@gmail.com

Matti Taina, Tommi Ahtonen

 

Huoltotoimikunta

Huoltotoimikunnan vetäjä
Leo Pusa

Omenatie 112
040 832 4218
leo.a.pusa@gmail.com

Taisto Vuohtoniemi, sähköasiat
Matti Kuula, avainvastaava
Leo Pusa, saunatiimi

Lue lisää